BlowerdoortestenHoe luchtdicht is uw woning?

Een blowerdoortest wordt ook wel luchtdichtheidstest genoemd. Het is een proef waarmee men de luchtdichtheid van een gebouw exact meet. Dit gebeurd door met een ventilator eens lucht te blazen en eens lucht weg te zuigen (over-en onderdruk). Tijdens elke meting wordt bij verschillende drukken, tot 50Pa, gemeten hoeveel luchtverlies er is.

Wij kunnen blowerdoortesten/luchtdichtheidsmetingen op nieuwbouwprojecten, verbouwingsprojecten en andere gebouwen tot 7.000m3 uitvoeren. Het resultaat van onze blowerdoortest kan worden opgenomen in de EPB-berekening, waardoor het E-peil met 5 tot 12 punten kan dalen.

Het S-peil is de nieuwe indicator voor de gebouwschil voor woningen voor bouwaanvragen vanaf 1 jan 2018. De blowerdoor test heeft een rechtstreekse invloed op op het S-peil. Dit dient verplicht onder het niveau van 28 te liggen.

Gefra bvba is erkend door de kwaliteitskaders BCCA en SKH om officiƫle blowerdoortesten uit te voeren. Voor bijkomende info kan u ons mailen op gefrabvba@skynet.be